26 April, 2020

Not another korona movie II: Korona movie

Prvo su nam rekli da je to obična prehladica i da nema mjesta panici.

Just The Flu

Ubrzo zatim su suspendovali rukovanje.


Neko vrijeme se vodila debata kako se nositi sa pandemijom. Spasiti ekonomiju ili ljude? Ukoliko se otvoreno budu zalagali za ekonomiju nauštrb ljudskih života to bi moglo možda da im se obije o glavu na izborima.Tako da se izabrala opcija - spasavanje života. Bar na neko vrijeme, da ne može da se kaže da nisu pokušali.



Ubrzo smo naučili razliku između vanrednog stanja i vanredne situacije. I odmah je zaboravili. Policijski čas je stigao... zaČAS (ubijte me).


Maske koje smo trebali da nosimo zbog nadprosječno usranog vazduha, a nismo nosili, sad smo počeli nositi zbog nevidljivog neprijatelja s kojim smo u ratu.  


Samoizolacija i socijalno distanciranje su postale nove kul riječi u svakodnevnevnoj upotrebi. Sve zbog što većeg rastezanja broja oboljelih kroz vrijeme.



Vježbanje, zdrava hrana i putovanja su preko noći postali out a in je postalo sjedenje kod kuće, bindžovanje serija uz čips i alkohol.



Druženje je postalo nešto komplikovanije.


Džonatan Paj je završio u karantinu.

Džonatan Paj

Erik, aktuelan kao i uvijek, dao nam je neprocjenjive savjete iz internet karantinske etikecije.

Erik Etičar

World War 2 napokon dolazi i u naše krajeve

WW2 Yugoslavia

A ja sam se navukao na neke stotinjak godina stare videe običnih ljudi u svojim običnim životima i običnim iskakanjima pred kameru. Odličan način da te u samoizolaciji spucaju stvarno mračne misli o prolaznosti, besmislu i relativnosti.

Srbija i Poljska 1920


Naredne dvije sedmice su ključne će postati jedna od antologijskih rečenica ove pandemije.

Uskoro nas očekuje popuštanje mjera i vraćanje života u postkorona normalu.

Čudotvorci



 Nastaviće se...


 





No comments:

Post a Comment