22 April, 2010

Zemljotres i golotinja?

Otkriven uzrok sve češćih zemljotresa širom planete!

Do ovog senzacionalnog otkrića nisu došli naučnici nego iranski imam Kazem Sedighi. On kaže: "Mnoge žene koje se neprimjerno oblače vode mlade ljude na stranputicu, kvare njihovu čistoću i potiču na preljub, a sve to dovodi do potresa"




Bilo je tako jednostavno. Bilo je tako očito. Bilo nam je ispred nosa (pogotovo ljeti). Ali jednostavno nismo uspjeli to da vidimo jer smo, pretpostavljam, bili zasljepljeni (što je razumljivo jer smo bili na stranputici i poprilično prljavi).


Mislite da je imamova teza neozbiljna? Pitajte ovog lika (u pozadini) o povezasnoti oskudnog odjevanja djevojaka i pomjeranja tla .

Višegodišnjim posmatranjem omladine, naročito ženske, tkz. omladinki, Kazem je primjetio da, što su žene razgolićenije, to su potresi učestaliji i intezivniji (kako kod njega tako i u svijetu). To ga nije pretjerano brinulo jer su u Iranu žene zamotane od glave do pete. Međutim, primjetio je tendenciju mladih iranki da sve češće nose uske kapute a počele su da nose i marame koje ne pokrivaju svu kosu (!!!) Zaključak – ne gine nam zemljotres.


Jedna od rijetkih fotografija djevojke koja je uzrokovala zemljotres na Haitiju. Nikad ne biste posumnjali na nju ali...

Bog mi se lično javio i rekao da pođemo da se kajemo. Zašto? Zbog nesreće koja nam prijeti.“ Kaže Kazem.
Razlog više zašto bi se trebala nostiti odjeća jeste i taj da, ako ili kada se desi zemljotres, što više odjeće imate na sebi veća je šansa da ona ublaži pad plafona, dimnjaka, djelova zida, koji bi mogli da padnu na vas. Naravno, to će ublažiti pad plafonu, dimnjaku ili djelu zida dok vama teško da će biti išta prijatnije.


Šokantna fotografija djevojaka koje uzrokuju potrese širom planete.

Žena je još jednom postala uzrok ljudske patnje. Još jedan od razloga da se zapitamo da li smo otišli predaleko u shvatanju žene kao ravnopravne muškarcu (tema kojom ćemo se baviti u jednom od budućih postova). Da li nam stvarno treba to da ih smatramo sebi ravnima, da im damo pravo glasa, pravo na posao izvan kuhinje i da same odabiru odjeću? Prikladne teme za razmišljanje kada budete ležali pod većim djelom svoje kuće.

Ali, da sve nije tako crno govori i sljedeci primjer:

Opsanost je uvijek prisutna, uvijek vreba ali treba ostati jak. Nešto kao omladinici sa ove slike ispod. Gledali su svoja posla, mirno igrali UT kad - HA! Razgolićena žena! Spremna da izazove potres! No međutim, omladinci su ostali pribrani, hladne glave i koncentrisani na headshot. Svjetli primjer jake volje ili GUTK (Gay UT Klan).



Za dodatne informacije u vezi žena i zemljotresa klikni ovdje
Pridruži se našoj faebook grupi ovdje

Preporučite nas nekome, bilo da vam se sviđamo ili ne, jer uvijek imate nekoga koga volite ili ne...

Stej kul bi kepi

No comments:

Post a Comment