25 May, 2011

Više od 10 besmrtnih posljednjih riječi

Moje će biti "Ne, ne još! Nisam završio diplomski!" ili "Ostale su mi još dvije epizode..." Postati besmrtan kroz posljednje riječi, ima nečeg perverznog u tome. Ali dobra je to fora... Šta znam... stvarno sam prazan k'o Gospodska u 4. Pa ni dobro poređenje ne mogu da smislim! Prazan sam kao moja inspiracija? Hm... na nadgrobnoj ploči bi mi moglo pisati "Uvijek je pisao uvode u kojima se žalio kako mu to loše ide." Predugačko. Ali dobra ideja za sljedeću Reciklažu - 10 besmrtnih riječi sa nadgrobnih spomenika, može?


"Oprostite gospodine, nisam namjerno."
Ovu nezaboravnu posljednju rečenicu je izgovorila kraljica Maria Antoaneta nakon što ne stala na nogu svom egzekutoru dok se penjala na giljotinu.

18 May, 2011

10 prilično groznih nastavnika

U petom razredu sam imao profesoricu njemačkog koja je po mišljenju većine mojih vršnjaka bila reinkarnacija Hitlera lično. Takvo jedno stvorenje je znalo da ti sjebe dan, sedmicu i a bogami i čitavu godinu. Ova dole dječica kojima je nastavnica greškom dala pornić ili ih mlatila ljepilom po ruci ne znaju šta je to patnja. Nisu oni učili Njemački kod Zore. Mada, da je potrajala duže od petog razreda možda bih znao da kažem nešto više na njemačkog od Ich bin, du bist...


Nastavnica koja je ljepljivom trakom riješila problem glasne dječice
Djeca stvarno mogu biti nemoguća. Ima onih koji kada se raskokodaču nema boga da ih ušutkaš. Bezobrazni, čovječe, pa to ti je. Pogotovo ova današnja omladina al' da li nastavnik ima pravo da koristi drastičnije metode od idi u ćošak ili marš napolje u suzbijanju galame na času? (znaaam, više ni to nemaju pravo da rade)

08 May, 2011

Arnold Švarceneger u epizodi "Koji si ti debil..."

Bilo bi dobro kada biste prije ovoga pročitali i predhodne avanture Arnolda Švarcenegera jer bi vam onda bilo jasnije o čemu se radi (imate dole, pri dnu, linkove za te predhodne epizode). Nije da, to što će vam biti jasnije, će ovo učiniti išta boljim ali ono, šta da ti kažem.


04 May, 2011

10 zastrašujućih i misterioznih bića

Šta to kvalifikuje nekoga da postane zastrašujuće i misteriozno biće? Crvene oči koje pomalo svjetlucaju, to je osnovni zahtjev. A sad, ako vam glava liči na konjsku ili neke druge životinje, tim bolje. Misteriozno pojavljivanje i nestajanje je poželjno. Proizvođenje zastrašujućih zvukova je veliki plus.

Dover Demon (Demon iz Dovera)
Ljudi su ovo stvorenje vidjeli u tri navrata 21. i 22. aprila 1977. i odma' ga proglasili za demona. Eto, kakvi su ti ljudi... ccc...