09 February, 2011

Top 10 lista: Čudni izumi

Čudni izumi su tema naše ovosrijedišne top 10 liste. Nećemo ih poredati po stepenu čudnosti od najčudnije do najmanje čudne ili obrnuto, kako bi se možda očekivalo od jedne pristojne top 10 liste. Nego ćemo ih poredati nasumično, u obliku prijedloga. Razlog zašto sve ove liste i nazivamo top10 liste je taj što su nam naši prijatelji povezani sa marketingom (strastveni gledaoci reklama) sugerisali da tako nazivamo svoje postove jer ljudi vole da uskliknu na takve stvari.

Izumi koje smo uvrstili u listu jesu stvarni dok su imena inovatora i razlozi nastanka pojedinih patenata možda pomalo, pa, slobodnije interpretirani.

Prijedlog br. 1


Pamel Anderson (na slici) je inovator kojem je dojadilo zvocanje žene o tome da je njegova uloga u stvaranju njihovog potomstva bila jedino začetnička. Jer od začeća nije imao nekih naročitih obaveza oko njihovog podmlatka. Ideja da mjenja pelene mu je bila toliko odbojna da je radije izmislio... ovo što je izmislio i na taj način bar malo sačuvao svoje dostojanstvo.

Prijedlog br. 2


Njegova žena, Sara Džesika Anderson, se nakon izuma svog muža pomalo okuražila i slobodno vrijeme koje je dobila ne dojeći dijete iskoristila u stvaranje pi mejta. Pi mejt ili Drugar za pišanje  je pomagalo koje ženama omoguđuje da piške kao pripadnici superiornijeg pola. Superiornijeg po tome jer mogu da piške kao žene bez ikakvih dodataka.


Ha! K'o muški wc u Bankoku.

Prijedlog br. 3


Kada je Sara prvi put vidjela Pamela kako doji bebu osjetila je jaku potrebu za ramenom za plakanje. I tu leži izvor ideje za sljedeći pronalazak koji vidite na slici. Odlična zamjena u međuprostoru dok tražite ljubavnika. Nešto slično se desilo i Pamelu kad je vidio svoju ženu kako piša.


Prijedlog br. 4


Da je žena koju vidimo na slici (gore) imala pi mejt nikad joj se toliki medvjed ne bi prišunjao sa leđa (hm... bar u ovom slučaju jer bi bila okrenuta drvetu) ili da je bar bila u vreći za spavanje u obliku medvjeda možda bi danas bila živa (a možda bi imala surprise buttsex). U svakom slučaju Ber Gril, inovator sa Aljaske, patentirao je ovu zanimljivu vreću za spavanje u kojoj, kako kaže - Spavate k'o zaklani.

Prijedlog br. 5 


Pasta za zube koja bi mogla da spasi nebrojene brakove a čiji pronalazač bi komotno moga da dobije Nobelovu nagradu za mir.

Prijedlog br. 6


Poznato je da su aplikacije koje simuliraju prdež jedne od najpopularnijih na svim vrstama apleovih proizvoda (jedna od najpouparnijih je, svakako, iFart). Sa ovim izumom te aplikacije dobijaju jednu sasvim novu dimenziju (smrad).

Prijedlog br. 7


Opšte poznata činjenica je da žene ništa ne pali toliko kao muškarac sa pivskim stomakom. Ali šta ako ste primorani da 3-4 puta sedmično idete u teretanu a stomak vam je popločan kao kupatilo? U tom slušaju za vas je ova super moćna potkošulja koja će ispod majice vašim mišićima dati jednu opuštenost i ležernost.


Prijedlog br. 8



Džoržu Vilamsu III je 1908. pala na pamet sjajna ideja - postaviti periskop u mrtvački sanduk i tako kad dodjete na groblje, možete da vidite u kom stadiju raspadanja su vaši najbliži. Njegova ideja ni, evo, više od sto godina kasnije nije, da se tako izrazim - zaživjela (ovom slučaju ime inovatora je zaista bilo to koje smo napisali).

Prijedlog br. 9


U Njujorku je 1938. u krugovima naročito sadistički orijentisanih ubica bio popularan kolt38, pištolj sa kamerom pomoću kojek ste mogli da ovjekovječite posljednji pogled čovjeka kojeg ste ubili. Znate, bar iz filmova, oni pogledi što proganjaju neke ubice u snovima i sl. E pa, sad ste ih mogli i uramiti. 

Dobro, ako ćemo baš biti cjepidlake i upropastiti super priču - to je bio samo fotoaparat u obliku pištolja a ne  i pištolj. Ali ne vidim razlog zašto se ne bi mogao malo modifikovati.

Prijedlog br. 10


Svakme ko je bar jednom bio u prilici da presvuče bebu koja se ukakila ili bar bio u blizini dok se to radilo, ovaj izum nećemo morati da objašnjavamo. Dovoljno je slika i topli osjećaj u grudima da neko ipak misli i na takve stvari.

Usput, kolica su tako konstruisana da bebu možete izvesti u šetnjicu 2-3 sata nakon nuklearnog holokausta.


Posjetite još neku od naših Top 10 lista ili vodiča. Ima i zanimljivijih, nismo uvijek ovako loši. Dole su neke od popularnijih ali imamo i dosta drugih, pretražite nam arhivu.


  


Ako čitate i ovaj tekst onda ste strpljiviji nego 89% naših posjetilaca pa, kad ste već tu i tako strpljivi, mogli biste se učlaniti u našu feeejsbuk grupu (to znamo da nećete), mogli biste nas reklamirati na feeeejsbuk zidiću (to uradi oko 5% naših posjetilaca) a svakim klikom na slikice koje se nalaze sa desne strane nam pomažete da se i mi nađemo na nečijim desnim stranama. Možete nam ostaviti i komentar, to je baš seksi. Reakcije na post su odma' tu ispod - čekirajte nešto. Pa eto, pomozite nam jer dobro se dobrim vaća.

No comments:

Post a Comment