23 January, 2011

Hemeroidi: 1 na 1

Dobar dan, dragi posetioci. Nedeljni post Vam govori o jednom velikom, itchy problemu – da, da, upravo o toj boljci od koje pati veliki postotak čovečanstva. Medicinski termin te vražje bolesti glasi noduli haemoroidales, a narodni termin jeste šuljevi ili hemeroidi.

Pre svega, treba reći nešto o nastanku ove bolesti. Englezi od pamtivjeka imaju izraz „pain in the ass“ kojim opisuju osobu koja je mnogo dosadna. Onaj koji nije imao hemeroide, ne može u potpunosti da shvati datu izreku; legenda kaže da je Isak Njutn, taj fizičar koji nam je pomoću jabuke objasnio silu gravitacije, patio od ove zločaste bolesti i stalno vikao svome pomoćniku: „You’re such pain in the ass!“ Legenda dalje zbori o tome kako se posle svake reči datog sadržaja dugo češao po dupetu.


Kod nas, izraz šulj ili žulj kod braće Hrvata, potiče od Save Savanovića; da prvog vampira, neupokojenog čoveka, prokletog da luta svetom sve dok mu neko ne zabije glogov kolac u srce.
Vidite, ono što je Savu probudilo iz večitog sna nije ništa drugo nego hemeroid; ogroman, rascvetali pupoljak na njegovom dupetu dozvao ga je s one strane sna. Glogov kolac ne predstavlja ništa drugo nego Savinu želju za olakšanjem; hemeroid se tokom dugo dugo vremena proširio na srce, tako da jadni Sava može samo da doživi instant relief tek kad neko hemeroid probije glogovim kolcem.




Dakle, sada smo razjasnili nastanak raznih termina, legendi o hemeroidu, toj zloj, nabrekloj veni poslatoj od strane samog đavola da nam iskušava veru.


Hemeroide dobijamo na razne načine; sećate se kad Vam je majka nutkala malo supice kad ste bili maleni? Da? Razlog zašto Vas je terala da jedete čorbicu, juhicu, supicu, jeste hemeroid. Da, dragi moji, morate jesti dosta kuvanja, lepe i zdrave hrane, inače će veliki hemeroid doći po Vas, i neće Vam dati mira, mučiće Vas u snovima!



Iako je to tabu tema, moramo ukazati i na činjenicu da hemeroid nastaje analnim seksom. Da da, vi što volite da Vam ga stavljaju u uske rupice, čuvajte se! Postoje mnogi preparati koji će Vam olakšati posao (npr., tu je vazelin ili nešto slično tome). Savet za heteroseksualce: ako primetite muškarca koji hoda kao kauboj, postoji velika verovatnoća da... stoga, čuvajte se! Ako ste u diskoteci, okrenite dupe prema zidu. Tako ste sigurni, i Vaša uska rupica nikada neće patiti od te grozne, gnusne bolesti.



Lečiti hemeroide nije nimalo lako. Postoje razni preparati koji će Vam olakšati bol, svrab ili bilo šta što osećate u datom trenutku. Poznati narodni lekar, Marija Treben, preporučuje da mažete čmar čistom, svinjskom masti, a posle toga da analni otvor zalijete prepečenicom, ne starijom od trideset godina. No, postoji nešto što može da spoji dobro sa korisnim.


Januar je, kao što znate, vreme slavlja. Da, tada nabijamo kilažu, jedemo, pijemo. Recimo, volite da tamanite ljute papričice. Ah, taj divan ukus što ostaje na jeziku, ljutina koja mami suze na oči! Ah, ma kako ćete bez toga? Nudimo Vam jedinstveno rešenje, free of charge!





Dakle, na slavi ste. Preskačete supicu; majka nije prisutna, tako da ste zločasti. Sipate u tanjir četiri sarme, lepo zamotane u kupus, srednje veličine. Pojedete ih, praktično ne žvaćete; zalevate svaki zalogaj čašom piva. Lupkate nogom o astal, čekate da iznesu meso i salatu. Jedete pola kile mesa, šest ljutih papričica, dva komada pite od sira. Nastavljate da pijete. Nakon pola sata, u želucu se dešava čudna promena...


Šta raditi? Osećate plamen na dupetu, rado bi se počešali ali se suzdržavate; uživate u toj sadističkoj performansi. U ponoć pozdravljate domaćina i izlazite napolje. Zašto?


Zato što je lek za hemeroide svuda oko Vas! Ne brinite!


Siđite niz stepenice i izađite iz prijateljeve avlije. Tamo gde je bager rasčistio sneg i napravio gomile snega sa strane kapije, da, tu je Vaše odredište. Čučnite. Skinite gaće do kolena. Uzmite malo snega i s obe ruke napravite ledenicu. Stavite grudvu na čmar. Povucite gaće na gore da nečim pričvrstite ledenicu. Kako se osećate? Dobro? Plamen je ugašen? Hemeroid polako nestaje dok se grudvica snega u Vašim gaćama topi? Da! A najbolje od svega je što za ovaj lek ne morate da plaćate!


Naravno, možete se vratiti na slavlje. Ne bojte se; raja se neće zapitati zašto su Vam gać mokre. Posle ponoći, svi su pijani a i Vi možete nastaviti sa slavljem! Evo šta nam kažu ljudi koji su poslušali savet Reciklaže:



To bi, dragi posetioci, bilo to. Hemroid, ta zloćudna boljka, Vam više neće predstavljati problem. Zapamtite: sneg je Vaš brat. Sneg je Vaš lekar. Sneg je dobar. Za Vaše dupe.
 
 
Priču napisao: Perin



No comments:

Post a Comment