14 February, 2016

Gravitacija, ekonomija i Mormoni

Gravitacioni val ošamutio jednu od četiri kornjače nosioce slonova koji su, opet, nosioci zemljine ploče. Ovaj događaj se zbio sredinom prošle godine kada je gravitacioni val prouzrokovan urušavanjem dvije crne rupe jedne u drugu dospio do Zemlje.

Zašto je ovo značajno? Zato što niko od mejnstrim medija nije prenio ovu vijest. Bar ne ovaj dio sa kornjačom, detekciju gravitacionog vala su objavili. Zašto? Zato što se uklapa u vladajući narativ. U ono što je njihov prorok i supermen Ajnštajn, navodno, predvidio (trebamo li podsjetiti da je Ajnštajn bio Jevrej. Slučajnost?).


Prema podacima, koje smo dobili preko našeg izvora iz dubokog interneta, kornjača koju je pogodio gravitacioni val i dalje je u nesvjesnom stanju tako da zemlju već gotovo osam mjeseci kroz svemir nose svega tri svjesne kornjače, šest slonova i cvrčak Cvrle (odgovoran za stvaranje cvrlotočina, portala preko kojih su i došli Gmazovi koji su preuzeli obličjeu Jevreja i već pet hiljada goina usmjeravaju razvoj čovječanstva. Ali o tome nekom drugom prilikom).

Ono što tješi jeste da nisu svi ljudi nasjeli na mejnstrim narativ i da se polako mnogi bude iz dogmatske drijemeži. U tom pravcu veliki napor su učinili popularni reper Bob koji je hrabro iznio svoje sumnje u to da je zemlja okrugla i podjelio ih sa sve većim brojem svojih pratioca na socijalnoj mreži tviter kao i  Bil Kozbi koji je, neposredno prije nego što će mu smjestiti svu ovu gnusnu priču o silovanjima desetina žena, htio da izađe u javnost sa svojim saznanjima o nastanku bar jednog od šest Slonova Nosioca a koja se nikako ne uklapa u dosadašnje preovladavajuće mišljenje.


Vjerovatno se sada pitate Ali kakve to veze ima sa Mormonima. 


Ima, i to velike. Svi smo svjedoci da posljednjih gotovo tri-četiri godine gradom hodaju (obično u parovima) uredno ošišani ljudi, nenapadno obučeni u odjela sa kravatama i džemperima, obično sa osmjehom na licu iza kojih se kriju svi dobro održavani zubi koji kao takvi odudaraju od unezvjerene, turobne, krezube gomile koja se obično može vidjeti na ulicama našega grada. Ono što nam govore mejnstrim mediji je to da se u tom slučaju radi o običnim Mormonima koji su tu da vrbuju naivne pripadnike Nebeskog naroda i da ih se ne treba plašiti ukoliko imate sa sobom neku ikonicu vama omiljenog sveca, ili recimo brojanicu koji će vas zaštititi od njihovih hipnotišućih pogleda i slatkorječivosti. 

Pogrešno.

U subotu smo u redakciji dobili dojavu da se negdje u okolini grada nalazi, pa citiramo: čudno svetilište ili nešto sličo. Besposleni, kao i uvijek, otišli smo da lično provjerimo o čemu se radi i bili zatečeni onim što smo zatekli na licu mjesta. Naime, radi se o tome da se na jednom od brda oko grada nalazi biciklistička staza za koju nismo imali pojma da postoji! Znači ima staza za mounting biciklizam sa sve onim skakaonicam, oštrim krivinama i zajebanim nagibima. Skroz super, ono, moćno. Žao mi što nemam neko dobro biciklo da to isprobam, mada bi, garant, u najboljem slučaju završio u zavojima. 

I sad malo kad se odmakneš od te staze zatekneš ovo:


Bezbrižna drveća na kojima su urezani krstovi a oko krstova gomile ikonica a ispod svega toga se nalaze ostaci ambalaže smokija, koka kole i čipsija!


Takođe, ne razumijem ni ekonomiju.


Nastaviću se...


No comments:

Post a Comment