16 February, 2011

10 stvarno glupih talenata

Kažu da je uspjeh sastavljen od 90% rada i 10% talenta. Ja se sa tim ne bih složio. Mislim da je uspjeh 70% rada, 19% talenta i 11% tajnog sastojka koka - kole.

Takođe, smatra se da je svako nadaren za nešto. Što je možda i istina ali je i pomalo nepravedno rapoređeno. Neko je, recimo, nadaren da lijepo crta a neko drugi da trepavicama vuče kamion. Čovjek koji lijepo crta jednostavno nema šanse protiv ovog sa nabildanim trepavicama. 

Ponekad pomislim da su ovi uvodi sasvim nepotrebni. Mislim da je moj talent da pišem bespotrebne, glupe uvode. I ne samo uvode...

  • Čovjek koji ne osjeća bol kad ga odvališ u... međunožje.
Yong Hsueh je Šaoling monah koji se pojavio u Kina ima talent i pokazao da ga možeš udarati u testise a da mu ne nenaneseš nikakvu bol. Rekao je publici da je "Kungfu Čeličnih Testisia stara vještina čiji korijeni sežu još iz stare Kine. To je stara praksa ojačanja i zaštite muških genitalija tako da je šansa da se oni povrijede u borbi mala".


On je pozivao ljude iz publike da slobodno dođu i lupaju ga po međunožju. Ljudi su dolazili i od sveg srca ga mlatili ali on im se samo smijao. Rekao je da se ta tehnika može naučiti samo ako se krene od ranog djetinstva vježbati i uključuje uvlačenje testisa u tijelo tako da ne mogu biti povrijeđeni.


  • Čovjek koji može da rastegne kožu 16 cm
Garry Turner iz Velike Britanije, poznat je još i kao Čovjek Rastezajuće Kože. On je u mogućnosti da kožu sa stomaka rastegne do nevjerovatnih 15,8 cm a taj talenat mu omogućava rijetko oboljenje koje nesretnik ima (Elres-Donlosov sindrom).


  • Čovjek čije podrigivanje dostiže 110 decibela.
Paul Hunn je još jedan Britanac koji ima zanimljiv talent - njegovo podrigivanje vam može oštetiti sluh. On je ušao u Ginisovu knjigu rekorda po tome što je imao najglasniji podrig a to je uradio u The New Paul O'Grady Show u Londonu 24. septembra 2008.

  • Ovaj čovjek od gume može da se provuče kroz obruč reketa.
Kapetan Frodo je Norvežanin, odrastao čovjek i... pa, može se provući kroz reket koji je širok oko 25 cm. To je njegov talent. Takođe drži i dva svjetska rekorda a oba uključuju gutanje stvari.

  • Lik koji očnim kapcima može povući mini kombi.
Xie Zhongcai je kaskader. U njegovm rodnom Hefeiu, gradu na istoku Kine, ga vole i to naročito kad im crkne auto pa ga treba dovući do automehaničara. On ga jednostavno zakači sajlom za svoje trepavice i "Dokle, majstore?".

  • Može da povrati šta god poželi.
Liang Yuxin je još jedan Kinez na ovoj listi i on jede čudne stvari a onda ih povraća. Recimo živu ribu ili lanac od 1,30m. Kaže da je svoj talenat otkrio još kad je bio bječak. Tad je slučajno progutao loptu(?!) i bez problema je povratio. "Shvatio sam da mogu da po vlastitom nahođenju povratim gotovo sve što želim", kaže ovaj poremećeni Kinez.

  • Frik koji može da iscjedi mlijeko iz oka.
Ilker Yilmaz je građevinski radnik iz Turske koji drži prilično bizaran rekord: on ušmrče mlijeko u nos a onda ga kroz oko iscijedi na udaljenost od 3m. Šta treba da ti se desi u mozgu da to probaš, meni, nadam se, nikad neće biti jasno. Ima ga i na youtube ali ne preporučujem, stvarno je odvratno.

  • Njegov talent je da čitavu limenku koka-kole stavi u usta...
Da, i to je to. Ali zbog toga je u Ginisovoj knjizi rekorda. Postigao je bar nešto u životu i ostaće upamćen... Pogledajte samo taj pogled zadovoljnog čovjeka. Te oči koje govore "Ja sam čovjek sa čitavom konzervom koka-kole u ustima. Jeeee... I hate my life" A da, ako ga hoćete guglat', zove se Domingo Joaquim.


  • Jedina žena na ovoj listi svira dvije frule nozdrvama.
Ova čobanka (možda) je u Britanija ima talent pokazala da Britanija zaista ima talent. Ta nacija se može pohvaliti da u svojim redovima ima osobu koja može da svira ne jednu, nego dvije flaute i to u isto vrijeme i to kroz nozdrve. Kažu da je jedna od favorita da pobjedi u ovogodišnjem serijalu. Zove se Claire Hawes, ukoliko joj želite pisati kompozicije.


  • Talentovan u ubijanju zombija.
Tallahasseeu je mama govorila da sigurno ima nešto u čemu je dobar i da će to jednom pronaći. Nije ni slutio da će to biti ubijanje zombija. Nakon što su mu zombiji pojeli psa ili dijete, tu negdje... on je postao strastveni kolekcionar  zombi života.



I to je to, to su ti glupi talenti. Sve smo ih našli na sajtu Oddee, osim zadnjeg. 

Inače, prije godinu dana, 16. februara, smo pokrenuli ovaj blog pa tako da smo danas jednogodišnjaci. Pridružite nam se na feeeejsbuk grupi i podjelite nas sa drugarima. 





1 comment: