28 December, 2010

SFRJ u svemiru!

Ovaj tekst je po mnogo čemu istorijski. Nakon 10 godina usmene saradnje treći član Reciklaže je prešao i u pismenu saradnju + ovo shvatite kao trejler za serijal koji će biti pravi hit u 2011. Po procjenama naših marketinških stručnjaka sa SFRJ in SPACE! ćemo da prešišamo i samu Šeherizijazidu. Ukoliko niste upoznati sa SFRJ (odn. Strankom Feniranih Radioaktivnih Japanaca) kliknite ovdje...al' kad bi se zajebavali, klikni ovdje a ima i jedan post o SFRJ-u..ne znam u kom mjesecu, malo pretražite arhivu... Dakle, ovo što slijedi, preporuručujem da čitate glasom onog lika koji najavljuje filmove.


SFRJ u svemiru! (teaser trailer)

Osamsto trideseti je dan kako putujemo svemirom. Približavamo se čudnoj letjelici koju smo na radaru uočili prije nekoliko dana. Zaintrigirala nas je činjenica da smo detektovali znake života u toj letjelici a ona se veoma sporo kretala prema planeti u obližnjoj galaksiji. Vrijeme doslaska trenutnom brzinom: 2732 godina, 4 mjeseca + 12 dana....

kontakt



Ušli smo. Sve je mirisalo nekako bijelo. Naš domaćin pjevajući izgovara "evo nebaa što još pamtii našeee poljupceee" sa rukama dignutim u vazduh, ostatak "odbora za doček" uzvikuju "eeeeeeeeeeeej"


Zdravko Čolić u prahu

Potkraj 2010, Bosna i Hercegovina sasvim slučajno postaje nuklearna sila. Sjeverna i Južna Koreja su se međusobno zbrisale sa karte svjieta i time smirile stvar na Istoku. Zahvaljujuci tom malom nesporazumu - koji je kasnije postao poznat kao "Mali nuklearni zajeb" donijet je sporazum na nivou cijele planete o zabrani korištenja nuklearnog naoružanja. Zahvaljujući naprednoj politici stranke SFRJ - Japanci su u staroj fabrici Čajevca u središtu Banjaluke napravili odlagalište nuklearnog otpada za svoje potrebe.


Istovremeno Bosanski političari skloni Americi su uradili isto i smjestili ga u bivšu kasarnu J. B. Tito u sred Sarajeva. Negdje u tom trenutku zakonom se zabranjuju privatni fakulteti - koji svi do jednoga - blago koriguju svoj model poslovanja i počinju se baviti skladištenjem radioaktivnog otpada. Što se za akademsku populaciju tadašnje zemlje pokazalo beznačajno jer su i dalje pravili degenerike od ljudi. Samo sada su to radili zračenjem a ne edukacijom. Pojavljuju se privatne firme, uglavnom bivše pekare i softverske kuće koje se počinju baviti istom djelatnošću. Suma - Bosna postaje svetsko odlagalište nukelarnog, biološkog i hemijskog otpada. Da.. situacija je postajala baš vesela u mnogim navratima sa svim tim eksplozijama i zračenjem, čak su i ime grada promjenili u "Gajger Luka".


Očekivanja su se na kraju i obestinila. Prasak je bio toliko jak da je potpuno izbrisao dio Balkana. More se ulilo u ostatke bivše jugoslavije i time efektivno riješilo pet velikih problema.

1) Kosovo
2) Smanjen je nivo mora (koji je uprethodnim godinama porastao i u određenim krugovima izazvao paniku zbog topljenja sjevernog pola izazvanim globalnim zagrijevanjem)
3) Nestao je radioaktivni otpad
4) Juoslavija
5) Ispravljena je velika geografska nepravda - Mađarska napokon ima more.


.

No comments:

Post a Comment