11 February, 2010

Prvi post

Mi nismo baš ljubitelji posta (možda Badnje veče i Veliki petak) ali evo, nekad moraš početi pa počnimo sa prvim.

Reciklaža se po ko zna koji put vratila iz penzije. Nešto k'o Rambo kad ode u neku zabit na Tibetu pa dođu po njega, tako i mi... Samo što po nas niko nije došao, nama je samo dopizdila hladnoća tibetanskih planinčuga.



Za početak ćemo da postavljamo serijale Mućos Nerviros, sve one stare od 2000te pa na ovamo. U ovom postu ide onaj prvi sa Hozeom i Seljančos. Nastajao je od 2000. do 2002. što će reći da mu je sad i nekakva godišnjica pa eto, nadamo se da ćemo naći sva tri naša fana iz tog vremena (nadamo se da su živi).

Dakle, prvi mućosi... Divna ljubavna priča o mladom advokatu Hozeu i njegovoj izabranici srca Seljančos. Klasičan primjer kako ljubav može da pobjedi sve a sve ne može da pobjedi ljubav ili...tako nešto.

Sve što dalje slijedi, opis likova a pri dnu i link za skidanje svih epizoda u pdf-u, je iz tih nevinih ranih 2000ih... I da, link nije iz tih ranih 2000ih nego sadrzaj koji se krije iza linka, link je ustvari poprilicno nov... tu je tek 15ak minuta...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rođen je u porodici koja je veoma bogata i moćna. Porodica koja drži monopol nad proizvodnjom toalet papira ne samo u Meksiku nego i u čitavoj Srednjoj Americi, pored toga oni su i drugi po veličini proizvođač šibica na oba Američka kontinenta. Kao veoma mali imao je sretno djetinstvo a zatim mu je otac nestao u jednoj rutinskoj posjeti farmi duvana u Kolumbiji, tako da je sve bogastvo odmah prešlo u njegove ruke. Međutim, zbog toga što je bio maloljetan sve je preuzela njegova majka, naravno, dok on ne postane punoljetan. Kao 15-naestogodišnjak sa majkom je išao na koridu u kojoj je postao, kako se kaže u jednoj epizodi "Mućos Nervirosa" - ne naročito ponosan ali veoma poseban, stvar je veoma odvratna i nećemo vas gnjaviti sa tim. Poslije školovanja postao je ugledni advokat ( mada je štela radila presudnu ulogu u tome ). Zbog toga što nije naročito bistar i što je previše gledao meksičke sapunice, Hoze je jednog proljetnog dana, dok je drveće cvetalo, dok su ptice pevale, dok je potok žuborio, dok se on šetao parkom naletio na sirotu i nadasve...pa ne baš prijatnu za gledanje, devojku koja je prodavala cvijeće koje je sama pravila od kartona kutija za cipele i farbala masnim bojicama (možda pretjerujem?...Neeeeeee). O njoj više ispod. I dakle on se zaljubio i sad šta je tu je ...kasnije je skontao svoju grešku ali kasno. Pa njegov razvoj, to jest razvoj lika Hozea pratićemo kroz nove episode MUĆOS NERVIROSA.

Seljančos je od malih nogu bila veoma živahna i nadasve talentovana djevojčica. Njene šućmuraste oči koje su upućivale nevini "tele pogled" joj nisu pomogle kada je kao mala izgubila majku. To jest, nije je izgubila nego je ovu satr’o fap na autoputu dok je vršila plemenitu misiju spasavanja njihove poslednje kokoške koja im je svako jutro davala po jedno jaja koje organizmu snagu daje. Pošto oca nikad nije upoznala a on je navodno jedna od poznatijih faca u svijetu, Seljančos je bila prisiljena da odrasta sa komšinicom Donjom Ljovisnom koja ih je prehranjivala radeći na farmi marihuane. Završila je 2 razreda Osnovne Škole i jedan razred Sredje (!?). Veoma je naivna i glupa (bar za javnost) i svojim već pomenutim šućmurastim očima uspela je da osvoji bogatog i još glupljeg Hozea. Na prvi pogled se zaljubila u njegovog poršea. A na drugi pogled u njegovu vilu (zato što je nije odmah vidjela, prvo je vidjela porše). A kada je na četrnaesti pogled uspela da pogleda i Hozea ispalo je da i nije tako ružan i da je izlazila i sa gorima. Od tada pokušava da se na svaki način uvali u njegovu skromnu kućicu na brdu i uzme jednu od 29 soba...



Klikni ovdje za download

napomena: za čitanje vam treba acrobat reader koga možete skinuti ovdje

No comments:

Post a Comment